Over ons

Over ons

Dakwerken Meeus, opgericht in 1985 door Bert Meeus, legt zich al jaren toe op algemene dakwerken en realisaties in zink of koper. Meer dan 25 jaar ervaring, een modern atelier, bekwame vakmensen en kennis van de nieuwste technieken maken van ons bedrijf de ideale partner voor al uw dak- en gevelwerken.

Sinds 2001 stapten de zonen Chris & Koen mee in het familiebedrijf en zorgden zo voor een dynamische injectie van jong geweld. Dit, gekoppeld aan de jaren ervaring van het bedrijf zelf, zorgen nog steeds voor een toekomst vol exponentiële groei.

Dakwerken Meeus is zowel actief in de openbare als in de private sector: klein of groot, steevast staat het bekwaam team voor jou klaar om je droomproject te realiseren. Nieuwbouw of renovatie: we blijven steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector, en scholen ons team consistent bij. Hierdoor beschikken we over de vereiste erkenningen die nodig zijn om voor jou sterk dakwerk te leveren.

Onze geschiedenis

 • 2021

  Dakwerken Meeus is al meer dan 25 jaar een sterk merk en viert dat met een rebranding: Een nieuw logo, huisstijl, website & slogan: Sterk Vakwerk.

 • 2014

  Uitbreiding van het atelier te Oelegem tot 1.000 m².

 • 2004

  Koen Meeus voltooit zijn studies en vervolledigt het familiebedrijf.

 • 2001

  Oudste zoon Chris Meeus studeert af en stapt mee in de zaak.

 • 2000

  Het zink- en koperwerk neemt toe, daarom investeren we in diverse machines om de zinken platen te bewerken. Wij profileren de zinken banen (staande naad) zelf en hebben tevens een plooibank van 6m om alle afwerkstukken te maken.

 • 1998

  De firma verhuist naar het industrieterrein in Ranst (Oelegem). Dit biedt meer mogelijkheden om de zaak uit te breiden.

 • 1985

  De zaak wordt opgericht door Bert Meeus, gevestigd in Wommelgem. In de beginjaren is de firma hoofdzakelijk bezig met het dichten van platte daken met kunststof, niet veel later behoren ook hellende daken tot de kern van onze activiteit.

In de pers

 • Het dak van het kloostergebouw naast het Annuncia instituut in Ranst werd onder handen genomen.

  Lees artikel
 • De kantoorgebouwen op Nieuwland 2.0 vallen behoorlijk op en daar zit de gevelbekleding voor iets tussen.

  Lees artikel
 • Modemuseum in nieuw kleedje. Het MoMu moet na de restauratie opnieuw een publieke trekpleister worden.

  Lees artikel
 • Op de jaarlijkse roefeldag maken leerlingen van de Broechemse lagere scholen kennis met uiteenlopende beroepen.

  Lees artikel

Partnerschap

Bij het uitwerken van al onze projecten geloven wij in een sterk partnerschap tussen de verschillende belanghebbenden. Deze partners (architecten, projectontwikkelaars, aannemers en woningeigenaars) dragen allen met hun eigen specifieke waarden en kennis bij tot het welslagen van een project. 

We zoeken steeds naar de best mogelijke oplossing, rekening houdend met de doelstellingen en wensen van onze partners.

Erkenningen

Ons bedrijf kan diverse referenties voorleggen, zowel op gebied van dakwerken als van zinkwerken. Dakwerken Meeus beschikt over de volgende erkenningen: klasse 4 D22, klasse 3 D12, klasse 1 D.

Alle erkenningen